Hardsteen


Hardsteen behoort tot de familie van kalksteen. De winning van hardsteen is gelijk aan die van marmer.

Eén van de meest kenbare eigenschappen van hardsteen is dat deze oliehoudend is. Het uiterlijk kenmerkt zich door de donkere basistint met daarin lichte fossieltekeningen. Het oppervlak kan gezoet, geborsteld en getrommeld bewerkt worden.

Bij de soorten hardsteen is er naast de normale uitvoering een Anticato uitvoering beschikbaar. Deze materialen hebben een extra behandeling ondergaan, waardoor ze een mooie doorleefde indruk wekken.

Net als ieder natuursteen kan hardsteen erg in kleur en structuur verschillen, er is geen tegel hetzelfde. U doet er dan ook verstandig aan om bij uw leverancier de beschikbare partij te beoordelen en te reserveren. U bent er dan van verzekerd dat u krijgt wat u heeft uitgekozen.

De meeste soorten hardsteen zijn vorstbestendig, maar niet allemaal. Sommige soorten zijn hierdoor alleen voor binnen bruikbaar. Hardsteen is zeer geschikt om als vloerbedekking te gebruiken bij vloerverwarming. Let hierbij wel op dat grote temperatuurverschillen vermeden worden, omdat er anders krimp- en zetscheuren kunnen ontstaan.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Vloertegels.adviesplaats
Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Vloertegels